Schimmel Tvrtka | Modeli: KonzertArt CollectionClassic

Povijest tvrtke

Schimmel je jedan od samo nekoliko preostalih proizvođača klavira u kojima vještinu i tehniku tradicionalne izrade instrumenata njeguju izravni nasljednici osnivača tvrtke. Schimmel s razlogom uživa reputaciju jednog od najboljih klavira na svijetu.

Tvrtka Schimmel osnovana je 1885. u Leipzigu. Njezin postupni razvoj okrunjen je brojnim nagradama na svjetskim izložbama. U svojoj povijesti Schimmel je nosio naslov kraljevskog dobavljača za nekoliko europskih dvorova. Godine 1927. tvrtka se seli u Braunschweig. Proizvodnja Schimmelovih klavira i danas se odvija isključivo u Braunschweigu.

»Diapason d'or« za Wendl & Lung i Schimmel

U takozvanom "slijepom testu" klavira koji provodi čuveni pariški časopis Diapason niz slavnih francuskih pijanista dodijelio je Wendl & Lungovom Modelu 178 Professional II i Schimmelovom modelu K 169 maksimalan broj bodova u svim kategorijama.

Instrumenti su dobili po šest zvjezdica za zvuk, klavijaturu, izražajne nijanse, pedale i završnu obradu. Time su oba klavira u konkurenciji renomiranih proizvođača (Kawai, August Förster, Petrof) osvojila prestižnu pohvalu »Diapason d'or«.

›› Izvorni članak | ›› Hrvatski prijevod | ›› PDF