Young Chang Tvrtka | Modeli: PlatinumTraditional

O tvrtci

Young Chang je globalni proizvođač klavira sa sjedištem u Incheonu, Južna Koreja.

Korporacija Young Chang utemeljena je 1956. kao obiteljska tvrtka trojice braće, Jai-Younga, Jai-Changa i Jai-Supa Kima. Na samom početku postojanja tvrtke posao je bio vezan za Yamahu, pa je tako nekoliko godina Yamaha isporučivala dijelove, a Young Chang je sastavljao Yamahine klavire za južnokorejsko tržište. Tijekom velikog ekonomskog razvoja Južne Koreje Young Chang se razvio u jednog od najvećih proizvođača kvalitetnih pijanina i klavira u svijetu. Njegova pijanina i klaviri proizvode se i prodaju na svim svjetskim tržištima pod imenom Young Chang, Bergmann, Weber i Pramberger. Young Chang proizvodi klavire i pijanina koje je dizajnirao Steinway & Sons pod imenom Essex za prodaju kroz vlastitu distribucijsku mrežu.

Godine 1990. korporacija young Chang postala je vlasnik tvrtke Kurzweil Music Systems, jednog od vodećih svjetskih proizvođača elektroničkih i digitalnih muzičkih instrumenata. Devedesetih godina Young Chang je sagradio tvornicu u Tianjinu, Kina, vrijednu 40 milijuna USD i namijenjenu proizvodnji linija Traditional i Bergmann. To je jedna od najvećih tvornica klavira uopće. Istodobno je Young Chang investirao u nekoliko pogona diljem svijeta: u vakuumsku ljevaonicu, pogon za obradu sitka-smreke u SAD-u te u svoje supsidijarne kompanije u Sjevernoj Americi i Europi.

Danas više od 2.000 Young Changovih zaposlenika diljem svijeta proizvodi više od 150.000 klavira i pijanina godišnje.

Prambergerove inovacije

Joseph Pramberger, bivši potpredsjednik Steinway & Sons, pridružio se korporaciji Young Chang 1995. godine. On je unio mnoge inovacije u dizajn i konstrukciju instrumenata, uključujući Platinum Touch Action i patentiranu asimetrično stanjenu rezonantnu dasku.

Linija pijanina i klavira Pramberger Platinum predstavljena je 2001., pošto je Steinway & Sons u Hamburgu prestao proizvoditi svoj model "C". U proizvodnji te linije Young Changovih klavira rabe se vrhunski njemački materijali i mnoge Prambergerove revolucionarne inovacije u dizajnu i konstrukciji. S linijom Pramberger Platinum Young Chang je zauzeo mjesto među u vrhunskim svjetskim proizvođačima klavira. Joseph Pramberger umro je 2003. godine. Premda Young Chang nastavlja proizvodnju instrumenata s njegovim dizajnom, više ne može koristiti njegovo ime, zato što su Prambergerovi nasljednici prodali ta prava Samicku. Dakako, Samick ne smije koristiti tehnologiju koju je Pramberger razvio u Young Changu.

Priznanja i nagrade

Tvrtka Young Chang dobitnica je brojnih međunarodnih priznanja:

  • Međunarodna nagrada za tehnologiju na frankfurtskom Sajmu glazbe (Frankfurter Musikmesse), najvećem sajmu muzičkih instrumenata na svijetu
  • dobitnik zlatnih i srebrnih odličja za kvalitetu u Njemačkoj, Švicarskoj, Španjolskoj i Nizozemskoj
  •  odabir za "Best Piano Buy" u SAD-u
  • odabir za "Best Piano Buy" u konkurenciji od 80 klavira, Test Achats Europe
  •  odabir za "Best 26", Le Monde de la Musique, Francuska
  • službeni klavir Nacionalne udruge muzičkih pedagoga, SAD
  • jedini proizvođač klavira u svijetu kojemu je Lloyd’s Register Quality Assurance dodijelio certifikat ISO 9001
  • između više od stotine kandidata izabran je za isključivog dobavljača klavira na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu.